08 березня 2015

Громадський огляд знань

У рамках тижня математики (лютий 2015 р.) для батьків 5 класу проведений громадський огляд знань, під час якого присутні мали можливість детально ознайомитися із вимогами до знань та умінь п*ятикласників, що відповідають чинній програмі, а також наочно побачити рівень навчальних досягнень школярів з предмету. Урок проведений із мультимедійним супроводом у середовищі "Notebook 11".

Після чого відбулася предметна розмова, під час якої батьки та учитель мали можливість вияснити найменші деталі спільної роботи для успішного навчання дітей. Учитель підготувала пам*ятку батькам, яка допоможе у подальшій співпраці.


Пам’ятка батькам учнів 5 класу, які дбають, щоб дитина
 успішно навчалась із математики
  1. І батьки, і діти мають реально оцінювати можливості дитини. Ні в якому разі не переоцінювати їх (можливі наслідки – вимагання оцінки, а не знань, надмірне виснаження здоров’я дитини) та недооцінювати (наслідки – зниження інтелектуального рівня учня, працездатності, удавання до лінощів).
  2. Знати таблицю множення на інтуїтивному рівні, володіти правилами усного рахунку (додавання та віднімання двоцифрових чисел раціональним шляхом, округлюючи доданки, множення та ділення усно в межах сотні).
  3. Вдома не приступати до виконання письмових вправ, не перечитавши параграф підручника та не вивчивши напам’ять правила, що виділені у пункті. Батьки можуть проконтролювати готовність дитини до уроку по запитаннях, що стоять у кінці тексту, як правило, їх 5 чи 6.
  4. Всі вправи дитина повинна виконувати вдома сама (без сторонньої допомоги). Варіанти – звертатися до рубрики «Виконаємо разом», що є зразком, до зошита із класною роботою, як виняток -  до старших. Вчитель не ставить високу оцінку за виконане завдання, якщо дитина не вміє пояснити яким чином це було зроблено.
  5. Високий рівень навчальних досягнень передбачає вміння учня розв’язувати вправи без зразка, пояснювати кожен крок у текстових задачах та бути готовим відповідати на будь-яке креативне запитання вчителя.
  6. На уроці учень повинен мати набір креслярських інструментів (олівець, лінійку, транспортир, циркуль, гумку), зошит, щоденник, чорновик, підручник.

Немає коментарів:

Дописати коментар