01 березня 2014

Тиждень математики

У школі завершився тиждень математики, який цього року, як і зазвичай, був насичений цікавими подіями та заходами. Старт оголошено на загальношкільній лінійці 24 лютого, де учні ознайомилися із планом проведення тижня. Організатори потурбувалися, щоб до участі у декаді долучилися всі класи, адже для кожної вікової категорії пропонувалися привабливі ігри та розваги. 
Учні 5-7 класів розгадували кросворди, ребуси та відповідали на питання вікторини, брали участь у виставках: «Кращий слоган про математику», «Найохайніший зошит», творчих робіт «Математична казка», конкурс малюнку «Музей чисел». 

Компетентне журі назвало переможців:

У конкурсі «Кращий зошит» Татар Ангеліна, Модіна Настя, Тістечок Аліна – всі учениці 6 класу;

o У конкурсі малюнку «Країна Математики» Охота Сергій, Овсянік Валерія, Татар Ангеліна – учні 6 класу;

o У конкурсі слоганів про математику Трофименко Кирило (6 клас), Вербицька Юлія та Артеменко Настя (8 клас);

У конкурсі творчих робіт (казки, бувальщини, вірші, сенкани) Вербицька Юлія (8 клас), Дашніков Денис (9 клас), Жабко Влад (6 клас);

У конкурсі стереометричних моделей Матвєєва Анна (11 клас), Живицька Іванна та Охота Ганна (9 клас), Габрієлян Артур (11 клас), Вовченко Юрій (11 клас).
Восьмикласники (у складі Артеменко А., Вербицька Ю, Заскальнюк К., Вовченко Ю., Винник Г., Бицюра І., Саруханян Л.) провели для 5-11 класів гру «Віриш-не віриш». Учні шостого класу були у захваті від інтелектуальної гри «Хто найрозумніший», де змагалися у математичних здібностях команди хлопчиків «Смолоскип» та дівчаток «Пізнайки». І хоч перемогу святкували хлопчики, та задоволені були всі.
Старшокласники провели цікаво дозвілля, змагаючись під час традиційного щорічного конкурсу «Ігрек-патріот». Тут слід було демонструвати знання математичних термінів, прізвищ видатних науковців, вміння користуватися грецьким алфавітом та римською нумерацією, мати добрий окомір та вміти шукати центр кола, пам’ятати старовинні одиниці вимірювання та знати приказки, у яких вживаються числівники. У напруженій боротьбі перемогли випускники школи (Матвєєва Г., Вовченко Ю., Габрієлян А., Симботяну Д.), із різницею у один бал за ними дев’ятикласники (Татар С., Дашніков Д., Бакун Д., Борщенко В.), третє місце посів десятий клас (Чорнова В., Мозолева О., Грицик А., Самойленко Ю.).
Звісно, тиждень завершився математичним марафоном та конкурсом газет від кожного класу. Учні дев’ятого класу цього року вперше були черговими на станціях марафону, проте розваги та ігри, які пропонували школярі знову не залишили байдужими учасників. 
Серед організаторів дозвілля Охота Аня, Татар Сніжана, Живицька Іванна, Дашніков Денис, Миценко Ярослав, Саруханян Діана, Шумейко Михайло, Давиденко Настя, Бакун Дмитро. На станціях марафону чергові визначили найактивніших учасників із класів (5 клас – Борщенко Р. та Сучихін Д., 6 клас – Татар А. та Овсяник В., 7 клас – Царенко І. та Миценко І., 8 клас – Заскальнюк К. та Винник Г., 9 клас – Вітошко О., Борщенко В., 10 клас – Вербовіцька Н., Чорнова В., 11 клас – Габрієлян А., Матвєєва Г.).
Кабінет математики поповнився новими розвагами та іграми, що їх виготовили школярі, готуючись до марафону.
Дякуємо всім, хто збагатився новими знаннями та приємними враженнями, а особливо тим, хто відкрив заново для себе таку цікаву та необхідну науку, як математику!

Немає коментарів:

Дописати коментар