28 квітня 2013

Міжрайонний семінар по вивченню досвіду

24 квітня на базі Мар’янівської ЗШ відбувся міжрайонний семінар вчителів математики Петровського району по вивченню досвіду роботи Заслуженого вчителя України Руденко Валентини Олександрівни. Господарі разом із представниками районного відділу освіти, молоді та спорту гостинно зустрічали учителів на порозі школи хлібом-сіллю та вітальним словом, прикріпили кожному на груди бутоньєрку. Після екскурсії по школі слово взяла завідуюча методичним кабінетом Кислякова Вікторія Феодосіївна, яка ознайомила присутніх із станом розвитку освітнього простору Маловисківщини. Методист РМК Подручна Світлана Миколаївна презентувала діяльність районного об’єднання вчителів математики у структурі методичної роботи.
Основну увагу слухачі семінару приділили спілкуванню із Руденко В. О. з питання «Проектування ІТ-контенту сучасного уроку математики як засобу формування та вдосконалення предметної компетентності учнів». Зокрема вчителька змоделювала фрагменти своїх мультимедійних уроків, які визнані кращими на терені області у однойменному конкурсі при ОІППО – «Застосування властивостей симетрії до розв’язування задач» та «Обчислення об’ємів тіл обертання за допомогою визначеного інтеграла», продемонструвала можливості застосування ППЗ «Динамічна геометрія» та «GRAN 3D».
 Багато часу присвятили гості знайомству із наповненням кабінету математики навчальним приладдям та методичними посібниками, що виготовлені учнями для уроків. Вихованці Валентини Олександрівни - випускники школи, провели для слухачів семінару математичний марафон та відповіли на всі їх запитання стосовно підготовки марафону та підбору математичних ігор та  розваг, а також подарували на згадку зірчасті многогранники. У змістовному спілкуванні непомітно сплинув час, тож гості щиро дякуючи господарям, сповнені приємними емоціями та враженнями від’їхали додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар